עבודה לכולם

עבודה והכשרות לכל סוגי האוכלוסיות בארץ

הגיע הזמן למצוא פתרון: מה עושים כאשר הנפיחות בבטן מפריעה לנו לעבוד?

סובלים מכאבי בטן או נפיחות בבטן בזמן העבודה? תופעה זו די נפוצה ועלולה להפריע לעבודה השוטפת, אך בעזרת הטיפול הנכון אפשר להתגבר עליה. אחת הדרכים לטפל בנפיחות בבטן היא נטילת פרוביוטיקה, אשר מסייעת לאיזון של החיידקים הטובים במערכת העיכול. מהי פרוביוטיקה? מתי כדאי ליטול אותה, וכיצד היא יכולה לסייע לנפיחות בבטן? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מה זה פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה הינה שם כולל לאוסף של חיידקים "טובים" או "ידידותיים" אשר מפרקים את רכיבי המזון לחומרים חיוניים, ממצים ממנו את הוויטמינים, המינרלים והחלבונים ומסייעים להם להיספג בתאי הגוף. נטילת פרוביוטיקה שומרת על האיזון בין חיידקים טובים לחיידקים רעים במעיים, ועל ידי כך מסייעת להחזיר לגוף חיידקים טובים שנפגעו, לדוגמא בשל נטילת אנטיביוטיקה. חיידקים פרוביוטיים נמצאים באופן טבעי בגוף בחלל הפה והאף, ומונעים שגשוג של חיידקים מזיקים באזורים אלה, מסייעים לפירוק ועיכול המזון, מעוררים את מערכת החיסון של המעי, מייצרים ויטמינים חיוניים מהמזון וכן מייצרים חומצות שומן אשר מזינות את התאים של המעי הגס.

כיצד פרוביוטיקה יכולה לסייע לנפיחות בבטן?

נפיחות בבטן היא בעיית עיכול שכיחה שיכולה להיווצר ממגוון גורמים, בין היתר בשל חוסר איזון באוכלוסיית חיידקי המעיים. נטילת פרוביוטיקה מומלצת מאזנת את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים ותומכת בתפקוד התקין של מערכת העיכול, ובכך מסייעת בשמירה על איזון תקין של חיידקים ומפחיתה את התסמינים של נפיחות. כמו כן, פרוביוטיקה עשויה לעזור בהפחתת תהליכים דלקתיים במעיים, אשר יכולים גם הם לגרום לנפיחות בבטן. בנוסף, פרוביוטיקה מגבירה את הייצור של אנזימי העיכול, מה שתורם לשיפור הספיגה והפירוק של המזון במעי ובכך מפחית את הסיכון לנפיחות בבטן.

 

באילו מצבים כדאי ליטול פרוביוטיקה?

מעבר לסיוע במצבים של נפיחות בבטן, מומלץ לקחת פרוביוטיקה לאחר התייעצות עם גורם רפואי וכן במצבים הבאים:

  • החזרת האיזון של החיידקים הטובים במעיים לאחר נטילת אנטיביוטיקה
  • תמיכה במערכת העיכול והקלה על תסמינים כמו תסמונת המעי הרגיז או מחלות מעי דלקתיות
  • חיזוק המערכת החיסונית והגנה על הגוף מפני זיהומים
  • שיפור הבריאות הנפשית והפחתת תסמינים של דיכאון וחרדה
  • קידום בריאות העור והפחתת הסימפטומים של בעיות עור כמו אקנה או אקזמה

כיצד נוטלים פרוביוטיקה?

אפשר ליטול פרוביוטיקה בדרכים שונות:

  • תוספי מזון – ישנם תוספי תזונה כמו תוספי פרוביוטיקה בצורת כמוסות, טבליות, אבקה או נוזל, אשר נוטלים דרך הפה.
  • מזון – אפשר ליטול פרוביוטיקה באופן טבעי דרך מזונות כמו יוגורט, כרוש כבוש, קימצ'י או מיסו.
  • משקאות – אפשר ליטול פרוביוטיקה גם דרך משקאות כמו קמבוצ'ה.

לסיכום

פרוביוטיקה הינה קבוצת החיידקים הטובים שנמצאים במערכת העיכול, ומאזנים את הפעילות של החיידקים המזיקים הנמצאים שם באופן טבעי. נטילת פרוביוטיקה מסייעת במצבים של הפרת האיזון בין קבוצות החיידקים בשל נטילת אנטיביוטיקה, תומכת במערכת העיכול, מחזקת את המערכת החיסונית ומסייעת למצבים של נפיחות בבטן הנגרמים בשל התפתחות תהליכים דלקתיים במעיים או חוסר ספיגה של אנזימי עיכול. אפשר לצרוך פרוביוטיקה בצורה טבעית דרך מזונות חלביים או משקאות כמו קמב'וצה, או באמצעות נטילת תוספי תזונה.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות