אם גם אתם מבקשים להתחיל תהליך של רישום שותפות, נראה שגם אתם עומדים מול משימה שמצריכה ראייה משפטית לצד ראייה עסקית כוללת. מכאן שאם מתלבטים, או אם כבר קיבלתם החלטה, מוזמנים להכיר לעומק במה מדובר, מהן החלופות, אלו יתרונות יחסיים מלווים מהלך שכזה ואף כמובן שמוזמנים לגלות כיצד ניתן ליישם את המטרה בדרך המקצועית והנוחה ביותר. כל המידע אודות רישום שותפות מוגש עבורכם כאן!
התנהלות מושכלת ומקצועית
ראשית נציין שאם מבקשים לבצע רישום שותפות, יש לבחון האם עדיפה שותפות כללית, שותפות מוגבלת, שותפות חוץ, או רישום עסק. רק לאחר שמגיעים לידי החלטה יתאפשר לצאת לדרך. עוד נרחיב שבין אם בוחרים באופציה כזו או אחרת, מדובר בפעולה שעורכי דין יכולים לבצע עבורכם, ואף רצוי שכך. מדוע? כדי שהאינטרסים האישיים יקבלו את מלוא תשומת הלב וכדי שהמהלך יישר קו עם החוק בצורה הרצויה. כאן נרחיב שכל סוג של שותפות מצריך התנהלות מעט שונה, כולל מסמכים ייחודיים, אותם נדרשים לאמת ולמלא לצד סיוע מקצועי. אם של עו"ד ואם של נוטריון.
מהי שותפות ומה מרחיק אותה מהגדרה של חברה?
עתה אם נחזור מעט אחורה, נעצור בנקודה של ההגדרה. נציין ששותפות היא מצב שבו לפחות שני אנשים מבקשים לחבור יחד מתוך מטרה לייצר רווחים. נושא זה מוסדר כראוי בחוק, ופה יש להבין ששותפות אינה חברה. שנסביר? שותפות אינה ישות משפטית נפרדת, כלומר במקרה זה בעלי המניות הם אלו שאחראים על סך הפעילות העסקית, כולל חובות כמובן, אלא אם כן מדובר בשותפות מוגבלת, אם כי זוהי נישה מעט שונה.
בין שותפות כללית לשותפות מוגבלת
מבקשים להבין מה ההבדל בין רישום שותפות כללית לבין שותפות מוגבלת? ובכן שותפות כללית היא מצב שבו כל אחד מהשותפים אחראי הן על השותפות והן על החובות, כאשר לרוב ניתן לחבר בין מקסימום 20 שותפים. לעומת זאת, שותפות מוגבלת מזכירה חברה, כיוון שפה כן מייצרים ישות משפטית נפרדת. מכאן ששותף כללי גם אחראי על סך ההתחייבויות וגם מנהל את השותפות. במקביל, שותף מוגבל אינו אחראי על ההתחייבויות, כך שאם מגיעים לידי חובות ניתן מקסימום לאבד את הסכום הפרטי שהושקע, אך לא מעבר.
מתי קיים תוקף קיומי?
עתה לאחר שהבנו מהם ההבלים העיקריים בין שותפות כללית לשותפות מוגבלת, נעבור להרחיב מהו ההבדל בין רישום שותפות לעומת הקמת חברה בע"מ. אולי נדמה שמדובר באותו הדבר, אך קיימים הבדלים ניכרים. ובכן כדי להכיר בקיום של חברה היא חייבת להיות רשומה, אך לעומת זאת אין הכרח לבצע רישום שותפות כדי להשיג תוקף קיומי, משמע שותפות עשויה להיות קיימת גם אם אין לה תיעוד אצל רשם השותפויות, ואפילו אם אין ברקע הסכמה בכתב.
התנהלות מקצועית – נטו אינטרס אישי!
ציינו שעל מנת ששותפות תהיה קיימת אין זה הכרחי לבצע נוהל מסודר לצד עו"ד מקצועי. מצד שני, זה בהחלט כדאי, ופה אתם מוזמנים לבצע זאת דרך אתר ליגל איט. כל שצריך לעשות זה לענות על מספר שאלות פשוטת, לחתום על מספר מסמכים באופן מקוון ולצאת לדרך – מינימום השקעה של זמן לצד מינימום התעסקות עם בירוקרטיה, ועדיין זוכים לסגור את הפינה באופן מידי ומקצועי. עדיין מתלבטים האם להיעזר בליווי משפטי? כפי שציינו לא מעט אפשרויות עומדות על הפרק, ועל כן ראשית נדרשת הכוונה מקצועית. מעבר לכך, אין להתעלם מהעובדה שבסופו של יום מדובר בעסקים, וכאשר כסף מונח על השולחן מוטב שהכול יהיה ברור, ללא מקום לפרשנות אישית. בהצלחה!