עבודה לכולם

עבודה והכשרות לכל סוגי האוכלוסיות בארץ

מקבלים השראה: הכול על סיפור הגבורה של רפי אדרעי ז"ל שהוביל להקמתה של עמותת אחינועם בראשות איל, רפי ומשה אדרעי

רפי אדרעי היה לוחם אמיץ מאוד שהפגין רוח לחימה ותעוזה בזמן מלחמת יום העצמאות, עת לקח חלק פעיל בלחימה על הגנת העיר צפת בה נולד וגדל ועד לנפילתו כאשר הצטרף לכוחות ביחידת יפתח, במקום להישאר בעיר. למעשה, רפי אדרעי ז"ל מגלם את הציונות ואת אהבת המולדת באמצעות רוח עוז ולחימה שהובילה בסוף למותו בגיל 24 בלבד, אולם מותו ממשיך להדהד באמצעות פעילות חברתית ענפה אותה מקדמים בני משפחתו.

רפי אדרעי ז"ל – סיפור גבורה מרגש ויוצא דופן בזמן המלחמה

רפי אדרעי ז"ל לחם בזמן מלחמת יום העצמאות ונחשב לאחד מהלוחמים הבולטים. הסיבה לכך נובעת בשל מומחיות אותה פיתח בתחום של סליקת נשק כמו גם היותו המקלען היחיד של העיר צפת. סיפור גבורתו התחיל עוד לפני הלחימה כאשר רפי אדרעי עבר לבית לבית בשביל להשיג את דגל ישראל ולתלות אותו על גג מלון, מתוך מטרה להסיר את הדגל הסורי שהונף על ידי הערבים. הוא הצליח לעשות זאת תחת אש כבדה וזכה לכבוד רב בעיר, כאשר סיפור זה מגלם בחובו את האהבה הרבה אותה רכש רפי אדרעי למולדת ולמדינת ישראל.

כמי שתמיד ראה בציונות כחלק בלתי נפרד מסיפור חייו, אין זה פלא כי גם לאחר תום הלחימה בעיר צפת הוא החליט שלא להישאר אלא להצטרף לכוחות, ואף הצטרף ליחידת יפתח אשר לחמה באותה עת לטובת שחרור הנגב. אדרעי נפל בקרב לאחר הפגזה קשה מאוד מהצד המצרי, כאשר בנופלו היה בן 24 בלבד. מאז מותו החליטו בני משפחתו להמשיך את המסורת אותה התחיל של דאגה לאחר באמצעות שורה של תוכניות, החל מגיוס של כספים מהציבור לטובת הקמה של בית יד לבנים לצד הקמת עמותת אחינועם, עליה נרחיב כעת.

 

 

עמותת אחינועם – פועלים למען החברה הישראלית

את עמותת אחינועם הקימו האחים לבית משפחת אדרעי רפי אדרעי, משה אדרעי וכן איל אדרעי מתוך תחושה של שליחות לקדם את הנושא של צמצום פערים בחברה הישראלית, וזאת על ידי נקיטת פעולות בשטח שמגיעות לידי ביטוי בקידום של תוכניות חברתיות המתבצעות בכל רחבי הארץ ועם שימת דגש על אזור הפריפריה. רפי אדרעי ואחיו תורמים רבות לקידום התוכניות הללו, כפי שניתן היה לראות למשל בתוכנית "לא משאירים אף תלמיד מחוץ לכיתה" אשר במסגרתה הצליחו המייסדים ביחד עם המתנדבים לגייס מעל ל-25,000 מחשבים מחודשים או חדשים בעבור תלמידים שנאלצו לרכוש מחשבים בעקבות כללי הסגר החברתי. לאור ההצלחה, החליטו המייסדים להמשיך את התוכנית ואף להרחיב אותה לערים נוספות, כל זאת מתוך מטרה לסייע לנערים ונערות הזקוקים לכך.

פעילות נוספת של העמותה מתמקדת בעיר צפת בה נולדו וגדלו האחים לבית משפחת אדרעי. במסגרת הפעילות הזו שיפצו המתנדבים של העמותה את הספרייה והמייסדים קידמו חינוך מוזיקלי, כאשר המטרה היא להרחיב את התוכנית הזו גם לערים אחרות, כל זאת מתוך הבנה כי תשתית חינוכית היא בעלת השפעה חיובית על היכולת להתקדם קדימה ולספק סביבה מקדמת ואיכותית.

לסיכום

סיפור גבורתו של רפי אדרעי ז"ל ממשיך ללוות את בני משפחתו גם שנים רבות לאחר מותו, כחלק מפעילות המתבצעת ללא כוונות רווח דרך עמותת אחינועם. באתר הרשמי של העמותה תוכלו לקרוא מידע מורחב אודות התוכניות החברתיות אותם מקדמים בעמותה, כחלק מפעילות המתבצעת למען צמצום פערים בחברה הישראלית ודאגה לדור העתיד.

נגישות