עבודה לכולם

עבודה והכשרות לכל סוגי האוכלוסיות בארץ

מהבדיקה ועד ימי מחלה: כל מה שצריך לדעת על מחלת עובד

לשכירים יש לא מעט יתרונות שבעיני עצמאיים נתפסים כהטבות סופר חשובות, אך אין שאלה שימי מחלה היא פריווילגיה נהדרת שמתעלה מעל השאר. עם זאת, לצד העובדה ששכירים זכאים לימי מחלה, לא תמיד ברור למה הכוונה. מה אם כן מגדיר מחלה, האם ניתן לקחת יום מחלה גם עבור מחלה של הורה מבוגר שסועדים, כמה יום מחלה עולה לנו וכמה ימי מחלה יש בשנה? מוזמנים ליישר קו, ממש לפני שהחורף מגיע ועמו מגוון מחלות שהופכות את המידע הבא לרלוונטי במיוחד.

לא חשים בטוב? כך מגיבים!

ראשית יש להבין שגם אם יש ימי מחלה, אין זה אומר שתלוש המשכורת ייראה בסוף החודש כמו בכל חודש אחר בו לא נעדרתם ממקום העבודה, ועל כן הדבר הראשון שיש לעשות כאשר לא מרגישים טוב, זה לזמן תור לרופא. תור לרופא מסייע באופן כפול. כך גם חוזרים במהירות האפשרית למקום העבודה וגם משיגים אישור מחלה/ תעודת מחלה. תעודת המחלה צריכה להיות חתומה ע"י הרופא ועליה לציין את התאריכים שבהם העובד לא היה כשיר להגיע למקום העבודה, כאשר לפעמים התעודה גם צריכה לציין תקופת היעדרות משוערת. מבקשים המלצה כיצד לקדם זאת? הכירו את אתר דוקתורים. פשוט להיכנס לאתר ולעשות זאת בקלות – לזמן תור לרופא משפחה שמקבל כמה שיותר מהר, שעובד עם הקופה שלכם ושנמצא בסמיכות אליכם.

מהבדיקה ועד ימי מחלה: כל מה שצריך לדעת על מחלת עובד

 טוב לדעת – מספר עובדות חשובות!

  • באופן כללי חלק מזכויותיו של עובד שכיר במשרה מלאה הם 1.5 ימי מחלה עבור כל חודש, משמע כ18 ימי מחלה בשנה.
  • יש להודיע למעסיק בתוך 3 ימים מיום ההיעדרות הראשון, כאשר יש לתת צפי לתאריך החזרה המשוער.
  • מקסימום ימי מחלה שניתן לקחת מדי שנה עומד על 90 יום.
  • החל מהיום השני להיעדרות בשל מחלה, העובד זכאי לתשלום. עבור היום השני והשלישי כ50% והחל מהיום הרביעי כ100% משכר העבודה היומי. עם זאת, אם מדובר בהורה לילד בעל מוגבלות, התשלום ניתן כבר מהיום הראשון להיעדרות.
  • חישוב דמי מחלה מושפע מאופי העבודה. כלומר זה משנה אם מדובר בעובד שמקבל משכורת חודשית, בעובד שמתבסס על תשלום שעתי, בעובד שמתבסס על תשלום יומי, בעובד במשרה חלקית וכדומה.
  • מעסיק אינו רשאי לפטר עובד שנעדר בשל מחלה, וזאת לאורך התקופה שבה נדרשים לזכות בימי מחלה שנצברו.
  • בעת חישוב שווי יום מחלה, יש להתחשב בשכר יסוד, לצד תוספת ותק, תוספת משפחה, תוספת מקצועית וכדומה (כפי שבדרך כלל נהוג), אם כי במקרה זה לא ישולמו הוצאות נסיעה.
  • בעת היעדרות בשל ימי מחלה לא ניתן לפטר את העובד.
  • הסכם עבודה אישי עשוי לקבוע הטבות בגין דמי מחלה.
  • אם מטפלים בבן משפחה קרוב (הורה/ בן זוג / ילד), ניתן לתבוע ימי מחלה.

 מה עושים עם ימי מחלה שלא נוצלו?

בעת מחלה ממושכת, ניתן לנצל ימי מחלה שנצברו. ימי המחלה נגמרו? ניתן לשלם דמי מחלה על חשבון ימי מחלה עתידיים, או שניתן לצאת לחופשה ללא תשלום. כמו כן, יש לדעת שלא ניתן לפדות ימי מחלה שלא נוצלו (אין מדובר בימי חופש), אלא אם כן מדובר בהסכם עבודה ייחודי שקובע אחרת. מה עוד? חשוב לדעת שאם עוברים מקום עבודה, ימי המחלה שנצברו לא עוברים ביחד אתכם, וזאת נכון גם אם עוזבים וחוזרים – ימי המחלה מתאפסים. לבסוף נציין שעל מנת לממש זכויות מעין אלו, אין צורך לעשות דבר, כלומר צבירת ימי מחלה מתבצעים באופן אוטומטי ע"י המעסיק. עם זאת, מעקב אישי והכרת הזכויות אינו מזיק.

נגישות